Våra referenser

Så här fin kan Sveriges vanligaste segelbåt, Albin Vega, se ut när den är nyrenoverad och med helt nya dynor. Originaldynorna är 7,5 centimenter, men här har ägaren velat öka komforten till 10 centimeter, vilket fungerar fint. Tyget heter Svenssons Pelle Vävare Tric 50, vilket är ett populärt tyg i moderna båtar. Idag har tyget utgått ut produktionen, men liknande tyger finns, till exempel Ton 50.

Albin-Vega

Här har ägaren lagt in nya båtmattor som matchade båtdynorna med den mörkare tonen. Efter att ha impregnerat mattorna blev det en perfekt kombination när familjen var ute och badade. Langetteringen syns knappt då den är i samma färg som mattan.

Denna Scanmar 33:a har fått nya sköna 12-centimetersdynor.  Ryggdynorna är fastsatta på plywoodskivor, som är fast monterade i väggen. Knapparna är förstås klädda med samma tyg. En del väljer här en förhöjd framkant (s.k. bula) på salongsdynorna för att uppnå bättre sittegenskaper.

Bilden visar förpiken på en Albin Alpha, där vi sydde nya dynor till hela båten, tyget är utgånget

Förarplatsen på en Princess 285. Ägaren ville få logotypen “Princess” inbroderat på förarstolen. Tidigare hade båten slitet konstläder, men bytte till fräsch Sunbrella dynväv.

princess

Bild från salongen på en Swan 41 där dynorna har förhöjd framkant för extra behaglig sittkomfort. På ovansidan skymtar sjökojernas dynor rmed samma tyg, formsydda efter skrovets form. Tyget heter Ton 64 men har utgått.

I denna Örnvik 575 är durkarna i olika nivåer. Dels kan man häfta fast kardborreband och dels kan man skruva fast knappar i durken för att de ska ligga på plats. I detta fall valde kunden kardborreband. Mattan är en Ljusblå Baltic.

En Wellcraft 2600 från -00 har fått nya svarta mattor. Som du kan se på bilden så satte vi knappar precis innan trappsteget ned till ruffen för att man inte skulle snubbla på mattan när man klev upp. Snyggt men framförallt praktiskt. Mattan fanns på lager bland mattstuvarna.

båtmattor i stockholm